Foto: SVT/Bildbyrån

Hirscher satte Kristoffersen på plats – Myhrer fyra

Uppdaterad
Publicerad

En vilt jublande österrikisk publik tog emot Marcel Hirscher i målfållan i Schladming. Han var pressad av Henrik Kristoffersen men stod pall och körde snabbast i andra åket och vann sin 54:e seger – lika många som legendaren Hermann Maier. Bakom superduon smög André Myhrer upp och visade OS-form och blev fyra.

André Myhrer var riktigt förbannad efter sitt första åk, 1,49 efter, och ville inte stanna till för att ge några kommentater. Han samlade ihop sig bra och gjorde ett stabilt andraåk.  Han avancerade fyra platser från sin åttondeplats och till slut var han faktiskt bara fem hundradelar från en pallplats.

Bra formbesked av svensken inför OS. Lika dåligt besked gav Mattias Hargin, som åkte ur efter  en vild satsning i andra åket. Hargin gjorde ett riktigt svagt förstaåk och har långt kvar till OS-formen. Kristoffer Jacobsen åkte ur i första.

– Jag ger ju bort för mycket tid i första åket. Men jag tycker ändå att det finns positiva delar jag tar med mig inför OS nu. Fick lite sköna svar på de här skidorna också så det är positivt, sa Myhrer till SVT Sport.

Men den här slalomkvällen tillhörde Marcel Hirscher. I hemmabacken i Schladming inför storpublik höll han för trycket. I ledning med 20 hundradelar före antagonisten Henrik Kristoffersen efter första åket. 

Snöbollar mot norrmannen

Kristoffersen gjorde ett superåk i andra men när han kom ner i stor ledning var han ändå inte nöjd. Istället skrek han ut sin frustration och tog upp snö från marken och kastade för att visa vad som hänt i banan. Det var snöbollar inkastade av publiken (se i klippet ovan) som gjorde norrmannen upprörd.

Han tittade in i tv-kamerorna och sa på norska: ”Att kasta snöbollar får man inte” och såg minst sagt irriterad ut.

”Det är ju dålig stil”, ”Osportsligt”, utbrast SVTs expert Pernilla Wiberg och kommentator Johan Ejeborg.

Hirscher gjorde en miss i mitten av åket, som såg ut att kosta honom segern, men drygade sedan ut ner mot mål och noterades för bästa tiden även i andra åket.  Trea blev schweizaren Daniel Yule. Därmed blev det samma åkare på pallen som i söndags i Kitzbühel med skillnaden att Hirscher vann idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.