Jesper Nelin är sjuk inför VM. Foto: Bildbyrån

Jesper Nelin sjuk – isoleras från landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Med tio dagar kvar till VM har Jesper Nelin drabbats av en förkylning. Skidskytten, som varit på träningsläger i Hochfilzen med sambon Hanna Öberg, har nu isolerats från resten av landslaget.

Jesper Nelin och Hanna Öberg har den senaste veckan varit på VM-uppladdning i Österrike, istället för hemma i Östersund.

En av anledningarna: att undvika sjukdom. Men nu har Nelin trots försiktighetsåtgärden insjuknat i en förkylning. Det verkar dock inte vara en allvarligare sådan.

– Självklart är det inte perfekt innan VM, men han är på rätt väg och jag tror att vi kan börja i morgon igen. Det var också bra att det bara var en förkylning och inget större med feber, säger huvudtränaren Johannes Lukas till TT.

Hanna Öberg mår enligt Johannes Lukas bra. Jesper Nelin har isolerats i ett eget rum, allt för att minska smittorisken.

I år avgörs VM i Antholz, i norra Italien 13-23 februari.

SVT direktsänder samtliga tolv tävlingar och efter flera framskjutna världscupplaceringar under säsongen är förhoppningarna höga, inte minst på de svenska damerna. 

KLIPP: Hanna Öbergs första världscupseger för säsongen (26 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.