Foto: Bildbyrån

Johannes Kläbo helt överlägsen

Publicerad

Johannes Kläbo hade en uppvisning i herrfinalen. Norrmannen drog ifrån redan från start och på upploppet var han nästan ensam när han korsade mållinjen.

– Han är helt överlägsen, utropade en imponerad Anders Blomquist.

Calle Halfvarsson blev trea efter en riktigt stark åkning i semifinalen, där han tokrusade uppför sista backen och tog sig upp i rygg på Kläbo,  och finalen där han gjorde jobbet för att jaga en överlägsen norrman.

– En jättebra start på säsongen för Calle. Håller han sig frisk har han ännu mer att ge, berömde Blomquist svenskens insats.

Men det var en norrman som fick de stora orden efter loppet.

– Både taktiskt och tekniskt tar han det till en ny nivå. De där alldeles speciella talangerna är så intressanta att se, de går utanför boxen. Han är urtypen för att bli en riktigt stor stjärna, säger Anders Blomquist, som har svårt att hitta ord för hur imponerad han är över Kläbos uppvisning i dag i Ruka.

”Evigheter efter Kläbo”
Halfvarsson var nöjd att ta en pallplats trots att formen inte är på topp.
– Jo, jag är jättenöjd över det. Jag är evigheter efter Kläbo men ska försöka ta ikapp det till OS, säger han till SVT Sport.
– Det är helt sjukt som han åker i dag, det är imponerande. Han är i bra slag.

Kläbo själv var lite överraskad.
– Otroligt att vara uppe på podiet igen. Det betyder mycket att veta att formen är bra. Ser fram emot de andra loppen i helgen, sa Kläbo själv och avslöjade samtidigt att planen inte vara att dra ifrån direkt.
– När jag såg att jag var fem meter före så vara det bara att gå.

Marcus Hellner, Teodor Peterson, Jens Burman och Karl-Johan Westberg missade alla att ta sig vidare från kvalet. Viktor Thorn lämnade återbud med förkylningsbesvär redan innan start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer