Foto: TT Nyhetsbyrå

Johaugs privata tränare till landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug är tillbaka i det norska skidlandslaget efter sin 15 månader långa dopningsavstängning. Nu står det också klart att hennes privata tränare Pål Gunnar Mikkelsplass kommer att bli en del av damlandslagets ledarstab.

– Jag skulle inte säga att det var därför vi anlitade honom. Men det är betryggande att hon har använt honom. Vi har haft en bra dialog. Det är därför vi har tillfrågat honom att inte bara fungera som Thereses tränare, säger landslagstränaren Ole Morten Iversen till den norska nyhetsbyrån NTB.

57-årige Mikkelsplass kommer att jobba med landslaget på deltid och framför allt fokusera på video och teknikträning.

– Jag tror det blir väldigt bra. Det är en jag känner väl och kommer bra överens med, säger Therese Johaug som också fyllde 30 under måndagen.

Iversen:

– Det är en styrka för mig, Pål Gunnar, Therese och för resten av laget, säger han.

Mikkelsplass har själv en elitkarriär som längdåkare bakom sig. Han har bland annat ett OS-silver och två VM-guld på meritlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.