Jonna Sundling: ”Trodde inte på det för en vecka sedan”

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundlings comeback från skadan slutade i succé.

Andraplats i världscuptävlingen i Dresden och positivt besked efter tumskadan.

– För en vecka sedan trodde inte jag att jag skulle vara här i dag och tävla, säger hon.

Enbart Maja Dahlqvist, 27, kunde rå på Jonna Sundling, 26, i sprintvärldscuptävlingen i Dresden. Både i semifinalen och finalen fick Sundling se sig passerad när den svenska duon närmade sig upploppet.

Men Sundling är nöjd ändå.

– Att ställa mig på pallen känns helt fantastiskt. Det är jättekul att få börja säsongen så här, det känns som min premiär. Gällivare var lite sisådär..., säger Sundling.

”Har inte ont alls”

Det var i Gällivare på Sverigepremiären, 19 november, som Sundling föll och skadade tummen. Sedan dess har hon gått i gips och inte tränat. Men i Dresden var hon tillbaka i tävling.

– Jag har tränat alternativ träning för att jag inte kunnat åka som vanligt då jag varit gipsad. Men jag har inte ont alls när jag åker så det är himla skönt. Det gick väldigt bra, säger Sundling.

Men trots att den regerande sprintvärldsmästaren visade god form fick hon alltså vika sig för landslagskollegan Maja Dahlqvist som var starkare på upploppet.

– Maja var otroligt stark på spurten i dag. Stabil åkning som tusan på slutet, säger Sundling.

Klipp: Dahlqvists succé fortsätter – tar fjärde raka sprintsegern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.