Dahlqvists nya succé – fjärde raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Svensksuccé i sprintfinalen i världscupen i Dresden.

Maja Dahlqvist kom etta och tog fjärde raka sprintsegern i världscupen.

Strax bakom kom Jonna Sundling in på en andraplats i comebacken efter skadan.

Det blev en strålande svenskdag i Dresden, Tyskland, när sprintfinalen avgjordes.

Maja Dahlqvist, 27,  tog sin fjärde raka (!) sprintseger i världscupen den här säsongen. Samtidigt stod Jonna Sundling, 26, för en imponerande comeback från den tumskada som hållit henne borta från tävlande sedan Sverigepremiären i Gällivare när hon slutade tvåa bakom landslagskompisen.

– Kul att ha Jonna tillbaka i laget och på tävling. Man vill alltid att de bästa ska vara med från start, säger Maja Dahlqvist.

Jonna Sundling låg länge först under finalloppet. Men precis som i semifinalen passerade Dahlqvist in mot upploppet och kunde ta hem segern. Annamarija Lampic slutade trea.

Tar tillbaka ledningen i totala världscupen

Segern innebär att Dahlqvist återigen tar tillbaka ledartröjan i den totala världscupen från kompisen Frida Karlsson. Vad har då Dahlqvist gjort för att kunna inleda säsongen med fyra raka segrar?

– Det är mest skillnad i att jag kan åka stabilt. Jag har en annan kontroll så jag kan åka bättre tekniskt. Jag har gått in för varje tävling nollställd. Folk runtom har nog haft högre förväntningar än vad jag har haft, säger hon.

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling vann sina respektive kvartsfinaler med god marginal, och hamnade sedan i samma semifinal där de slutade etta och tvåa och tog sig till finalen. Moa Lundgren tog sig vidare till den andra semifinalen där det tog stopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.