Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling segrare i comebacken Foto: Bildbyrån

Jonna Sundlings succé i comebacken – vann sprinten i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling har gjort comeback i skidspåren.

Då inledde hon med en seger på sprinten i Östersund.

Linn Svahn tog tredjeplatsen i tävlingen.

Linn Svahn, Jonna Sundling och Moa Lundgren var alla tillbaka från skador och sjukdom, när Skandinaviska cupen går av stapeln i Östersund. För Svahn är det säsongens andra tävling efter segern förra helgen.

Då imponerade de svenska damerna. Svahn, Sundling och Lundgren tog sig alla till final, efter att ha kommit etta, tvåa och fyra i samma semifinalheat, där Lundgren gick vidare på tid.

Dubbelt svenskt på pallen

Efter ett spurtdrama tog Sundling hem segern i säsongens första tävling, medan Svahn tog tredjeplatsen. Anna Svendsen, som var snabbast i prologen, tog andraplatsen. Moa Lundgren slutade fyra.

– Jag är jättenöjd. Väldigt kul att få vara tillbaka i spåren och tävla igen. Jag har ju haft en hel månad där jag har varit sjuk och utifrån det är jag jättenöjd med dagen. Jag hade inte satt några höga förhoppningar på mig själv idag utan prio ett var att tävla och resultatet fick bli vad det blev liksom. Sedan att jag vinner och åker såhär bra idag är ju bara väldigt skönt och att redan vara såhär bra, säger segraren till SVT Sport.

Sundling har varit borta från tävlingar på grund av en långdragen förkylning, som inte gav sig på en månad.

KLIPP: Här spurtar Sundling ner motståndarna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling segrare i comebacken Foto: Bildbyrån

”Exakt det jag och Jonna ville få ut”

Svahn var även hon nöjd med dagen, inte minst med att tävla tillsammans med Sundling igen.

– Det är kul, hon är stark. Det kändes som att det skulle bli en bra dag när vi körde samma kvart, det kändes som att det skulle gå snabbt hela dagen och det var nog exakt det jag och Jonna ville få ut. Sedan var hon starkast i dag och det var välförtjänt men jag tror att vi båda såg vinning i att få bra race, säger hon till SVT Sport.

På herrsidan var det tyngre för svenskarna. Emil Danielsson var enda svensk som gick vidare till semifinal och blev där fyra. Vinnare blev Lars Agnar Hjelmeset, trots att prologettan Sivert Wiig tog en stor ledning under loppets gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.