”Det är exakt de besked som jag drömt om” Foto: Bildbyrån

Kalla: ”Känns overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Knappt ett dygn har gått sedan Charlotte Kalla imponerande knäckte Marit Björgen på 10 kilometer fritt i Ruka. En helg som Kalla själv sammanfattar som smått overklig.

– Overkligt att det gick så bra. Det är exakt de besked som jag drömt om, säger hon till SVT Sport.

– Det ger ett lugn att veta att jag verkligen kan prestera efter helgen i Ruka. Det var lite stolpe in när jag tog mig till semi i sprinten och efter ett stabilt lopp på lördagen hade jag ett väldigt inspirerande utgångsläge på jaktstarten.

”Kul att inspirera andra”

Segern i jaktstarten har inspirerat många, bland dem norska skidåkare som uttryckt att de ser det som något positivt, att det går att vinna över Björgen.

– Himla kul att inspirera andra, att våga tro på min plan och utföra den fullt ut är jag stolt över.

– Otroligt glad att arbetet jag gjort under sommaren och hösten har gett resultat.

Gott självförtroende till OS

– Helgens vinst ger ett gott självförtroende, jag vet att jag behöver fortsätta göra ett bra jobb för fler kommer bli bättre till OS.

Närmast för Charlotte Kalla är världscupen i Lillehammer till helgen som sänds i SVT.

– Lillehammer har otroligt tuffa men fina banor med sammahängande stigningar. Det ska bli kul att köra skiathlon.

– Jag är glad att det finns snö i Sundsvall just nu med fina skidspår, nu ska jag försöka tänka på lite annat innan tävlingarna drar igång i Lillehammer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.