Kalla nära tårar: ”Det betyder jättemycket”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en säsong som började i moll var Charlotte Kalla väldigt lycklig efter VM-bronset i skiathlon. Tårarna var nära hos svenskan. ”Det här betyder jättemycket”, säger Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla har haft en säsong som gått upp och ner. I världscuppremiären i Ruka klappade hon ihop totalt och var fyra minuter efter vinnaren.

Några dagar senare stod det klart att förmaksflimmer legat bakom Kallas insats, och Kalla stod över tävlingar ett tag. Men efter fina insatser i Tour de Ski har Kalla visat att formen varit i antågande, och i VM-skiathlonen över 15 kilometer tog svenskan brons.

Efter loppet var tårarna nära för en lycklig Kalla.

– Det känns jätteskönt. Jag har tvivlat många gånger på om jag ska hitta formen till mästerskapet och att få känna att jag kan åka så här bra i dag, det betyder jättemycket för fortsättningen. Så himla gött att ta medalj, säger hon till SVT Sport.

Du trodde inte att det skulle gå så här bra när det hände som hände i Ruka?

– Nej, och skadan som hände i augusti. Det har varit en berg- och dalbana den här säsongen. Men det har flutit på och jag har hoppats att den goa känslan som har varit de senaste veckorna ska finnas även här när mästerskapet börjar.

Så sänder SVT från skid-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.