Kalla om att bli SVT-expert: ”Jag ska inte stänga några dörrar”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått drygt två veckor sedan Charlotte Kalla meddelade att SM-tävlingarna i Piteå blir hennes sista lopp som elitskidåkare. Nu har 34-åringen haft tid att fundera på vad hon ska göra i framtiden – och kanske dyker hon upp i Vinterstidion.

– Ja, jag ska inte stänga några dörrar alls. Nu finns det bara möjligheter, säger Kalla i SVT:s Morgonstudion.

Charlotte Kalla avslutade karriären med att ta brons i tremilen. Efter målgång hyllades hon av lagkamraterna och kramades om av en tårögd farfar Bengt.

När skiddrottningen gästar Morgonstudion under onsdagen har det gått en dryg vecka sedan loppet.

– Det slog mig när reportern sa att jag åkte min sista tävling, det är verkligen så. Även fast april månad brukar innebära en paus från tävlandet så har det nog inte riktigt gått upp att jag kommer inte dra på mig nummerlappen som elitskidåkare längre, säger Kalla när hon ser tillbaka på bilder från tremilen.

Hon berättar att nyfikenheten på livet utanför skidåkningen är stor, men exakt vad hon ska göra i framtiden vet hon inte än.

– Det finns ju jättemycket mer än skidåkning i livet, som jag har fått en försmak på, men inte kunnat göra riktigt fullt ut hittills. Nu ska jag ta reda på vad jag vill sysselsätta mig med.

Som vad då?

– Bara att kunna hälsa på vänner och familj utan att känna att hela träningsbagen åker med, blir det träning så är det en bonus. Det känns som en frihet bara det.

Tror du att vi kanske kommer få se dig som expert-kommentator här på SVT?

– Ja, jag ska inte stänga några dörrar alls. Nu finns det bara möjligheter, jag ska verkligen ta mig tid att fundera på vad jag har lust att göra nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.