Foto: Bildbyrån

Kallas besked: Fortsätter över VM nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Här är Charlotte Kallas glädjebesked: Hon har lagt den tunga säsongen bakom sig och satsar nu vidare i minst en säsong till.

– Jag ser fram emot att börja förbereda mig inför VM i Oberstdorf snart, säger Kalla i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Den gånga säsongen blev ingen rolig historia för OS-mästaren Charlotte Kalla. Bara tre gånger var hon topp tio individuellt i världscupen.

När SVT Sport träffade svenskan efter premiären i Ruka i början på december summerade hon helgen såhär:

– Det känns som att det blev en helg där det känns som att jag inte fick ut det jag är god för. Det finns mer, och säsongen är lång.

Fick lyft i säsongens sista tävling

Men det skulle dröja ända till tremilen i Holmenkollen, vilken på grund av coronautbrottet blev säsongens sista tävling, innan Kalla verkligen fick till det. 32-åringen gjorde sitt bästa resultat på över ett år när hon slutade fyra.

– Det här tar jag verkligen med mig framåt. Det kändes lätt nästan hela vägen, det var en riktigt go känsla. Jag är glad över att göra säsongsbästa idag.

Att Kalla nu väljer att fortsätta innebär att VM i tyska Oberstdorf nästa år blir hennes åttonde världsmästerskap. Under VM i Seefeld 2019 lyckades Kalla inte ta någon individuell medalj, men var med och körde hem ett stafettguld till Sverige.

”Lägger till moment i träningen”

– Jag ser fram emot att börja förbereda mig inför VM i Oberstdorf snart. Bland annat kommer jag att lägga till moment i träningen för att förbättra åkekonomin, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Sedan VM-debuten i Sapporo 2007 har Kalla tagit totalt 21 VM- och OS-medaljer.

I slutet av april 2016 valde Kalla att bryta sig ur det svenska landslaget och göra en egen satsning med ett eget team. Inför säsongen 2018 var hon tillbaka i landslagets regi igen, och det är där den fortsatta satsningen nu kommer att ske.

– Det är en otroligt inspirerande träningsmiljö i landslaget. Det består av starka individer, som är nyfikna på att ta sin skidåkning framåt tillsammans med drivna resurspersoner som stöttning, säger Charlotte Kalla.

ARKIV: Återupplev Kallas genombrott i Tour de Ski 2008.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.