Charlotte Kalla och Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Kallas stöd till Stina Nilsson: ”Stina är en riktig tuffing”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan kom mardrömsbeskedet: Sveriges främsta guldhopp kan missa längd-VM i Seefeld.

Men Charlotte Kalla har inte gett upp hoppet om att Stina Nilsson kan övervinna skadan.

– Stina är en riktig tuffing och så som hon tar sig an träning kommer hon garanterat ta sig an den rehab som väntar, säger Kalla till SVT Sport.

När världscupen i längdskidor återvänder till Ulricehamn för andra gången väntas storpublik – nästan 50 000 biljetter är sålda.

Samtidigt grusas folkfesten av beskedet att Stina Nilssons skada kan stoppa henne från VM i Seefeld om en knapp månad.

Charlotte Kalla berättar att hon blev chockad när hon förstod omfattningen av Nilssons skada.

Kalla: ”Fanns inte på min karta”

– Det fanns som inte på min karta att det var det tidsperspektivet hon hade att jobba med. Men jag vet också att Stina är en riktig tuffing och så som hon tar sig an träning kommer hon garanterat ta sig an den rehab som väntar, så jag skickar bara massa energi till henne.

Tror du att hon har en chans att ändå ta sig till VM?

– Ingen aning, men just nu handlar det bara om att ta en dag i taget och Stina hon är riktigt stark mentalt.

Också Ebba Andersson lider med Nilsson.

– Jag blev jättejätteledsen. Det är verkligen inget besked som man som elitidrottare vill få. Den tajming som är nu är inte helt optimal, det är jättetråkigt för Stina personligen.

Grip: ”Fortfarande ett litet, litet hopp”

Landslagschef Rikard Grip har inget nytt att berätta om Nilssons skadestatus, men säger att hon nu är inne i en intensiv rehabiliteringsfas.

– Vi har fortfarande ett litet, litet hopp om att det skulle kunna bli en VM-start. Vi får se när vi kommer till nästa söndag när vi ska presentera truppen, just nu får vi bara avvakta.

Vad sa hon när ni pratade häromdagen?

– Hon hanterar situationen på ett positivt sätt, hon försöker se utmaningen i att göra sina saker på bästa sätt för att skapa förutsättningarna för att eventuellt stå på start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.