Petter Northug är alltid i fokus. Även om han inte är på plats i Ruka svävar hans namn över evenemanget genom ett utspel på Instagram. Foto: TT.

Lagkamrater negativa till Northugs Instabild

Uppdaterad
Publicerad

De norska lagkamraterna är negativt inställda till den Instagrambild som Petter Northug lade ut efter att ha nekats en plats i världscuppremiären, enligt uppgifter till Verdens Gang.

– Jag är bekymrad över att mina lagkamrater lagt för mycket energi på den här frågan, säger stjärnan Martin Johnsrud Sundby.

För att ta reda på hur de norska landslagåkarna, representerade av Ingvild Flugstad Östberg, Eirik Brandsdal, Martin Johnsrud Sundby och Ragnhild Haga, stod i frågan ordnades ett telefonmöte där en majoritet ska ha varit negativt inställd mot Northugs tilltag, som vissa uppfattar skämtsamt och andra hånfullt mot både ledare och aktiva i landslaget.

Den ledande herråkaren Sundby tror att Northugs utspel kan få negativa följder.

– Jag vill inte uttala mig om Petter begått ett övertramp men är det så att någon utsatt känner sig obekväm närmar vi oss en gräns. Det handlar om att följa de regler vi har i landslaget, säger Sundby till norska TV2.

Sundby nobbar sociala medier

Eftersom Eirik Brandsdal och Pål Golberg tagit illa vid sig är Sundby orolig att skadan redan är skedd.

– Jag är bekymrad över att mina lagkamrater lagt för mycket energi på den här frågan, funderar Sundby som är glad över att inte använda sociala medier eftersom han då ”slipper bry sig”.

Frågan är känslig dagen före premiären.

”Det här är en intern fråga”

– Det här är en intern fråga och de aktiva vill fokusera på premiären och inte det som skedde i måndags, säger landslagsledaren Vidar Löfshus till VG.

Northug och övriga aktiva i landslaget ska ha fått tydliga riktlinjer i hur man uttrycker sig på sociala medier. Landslagstränaren Tor-Arne Hetland blev väldigt irriterad över tilltaget.

– Det var ett grovt övertramp mot hans lagkamrater, säger Hetland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.