Stjärnan Lara Gut gör comeback på snö

Lara Gut
Foto: TT

Skiddrottningen Lara Gut närmar sig en comeback efter korsbandsskadan.
Första tävlingen blir dock inte i traditionstyngda Sölden utan i Nordamerika.
– Mitt knä ler, skriver hon på instagram.

Förra alpina världscupvinnaren Lara Gut skadade sig allvarligt på VM. Nu satsar hon för fullt igen och reser till Chile för att träna på snö. Något hon kommer att fortsätta med de närmaste månaderna.

 

”Jag är tillbaka på snö. Jag mår bra, mitt knä ler och allting går framåt på ett fint sätt. Målet är att göra en effektiv comeback under tävlingarna, respektera återhämtningstiden för knäet. Av den anledningen, kommer min comeback att ske i Nordamerika och inte i Sölden, men säsongen kommer vara tillräckligt lång ändå”, skriver hon i inlägger där hon lagt ut en video där hon åker skidor.

Missar Sölden

Därmed missar 26-åringen den traditionella säsongsstarten i storslalom i Österrike. Istället kan den olympiske bronsmedaljören i störtlopp göra tävlingscomeback i storslalom 25 november i Killington, Vermont. Den första störtloppstävlingen för säsongen är 1 december i Lake Louise i Kanada.

Gut drog på sig korsbandsskadan i uppvärmningen till slalomtävlingen i St Moritz på VM. Skadan gjorde att hon tappade segern i den totala världscupen till amerikanska rivalen Mikaela Shiffrin.

I don't go crazy. I am crazy. I just go normal from time to time. 😜 #jump #wewillbeback

A post shared by Lara Gut (@laragutofficial) on

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.