Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson lycklig över att vara tillbaka i landslaget: ”Det är ett drömliv”

Linn Svahn och Frida Karlsson njuter av att vara tillbaka i landslaget: ”Drömliv”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson och Linn Svahn är tillbaka i det svenska landslaget.

Ingen av dem verkar ångra sitt beslut.

– Jag är supernöjd och har haft så kul i år, säger Karlsson.

Stjärntrion Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn är tillbaka i landslaget i år, efter att ha stått utanför landslaget i fjol på grund av missnöje. Då tränade de till skillnad från nu på egen hand under försäsongen.

När SVT Sport i dag träffade Karlsson och Svahn i italienska Livigno, där de tillbringat flera veckor på ett höghöjdsläger, visar det sig att båda är väldigt nöjda med beslutet att återvända till landslaget .

– Jag är supernöjd! Jag har haft så kul i år, det har varit mina bästa läger sen jag kom in i cirkusen, säger hon, och fortsätter:

– Nu längtar man efter att åka på läger, När man tänker på det är det ju helt sjukt att jag är här och jobbar! Jag är här med mina favoritpersoner, jag får träna som jag önskar och får göra det i den här omgivningen, och känner att jag kommer framåt på det sätt jag vill i träningen och skidåkningen överlag, och avslutar med ett skratt:

– Det är ett drömliv!

”Trivs ju jättebra”

Ett av kraven för att stjärntrion skulle komma tillbaka till landslaget var en satsning på höghöjdsträning. En annan önskan var mer flexibilitet. Linn Svahn är nöjd med lösningen och ser lika positivt på återkomsten som Karlsson.

– Jag trivs ju jättebra med det här gänget och det känns som att att vi gör väldigt mycket väldigt bra. Vi är en jättebra grupp och det känns som att vi har något unikt på gång med så många damer som är så otroligt bra, säger hon, och utvecklar vidare:

– Det är häftigt! Jag tror att det här kommer att vara en era inom svensk damskidåkning och det är kul att man får vara med om det med sina bästa vänner och största konkurrenter. Det är lyxigt.

KLIPP: Karlsson och Svahn stöttar Jessie Diggins

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svahn och Karlsson om Diggins ärliga besked Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.