Foto: Bildbyrån

Magsjuka stoppar flera åkare i supersprinten

Uppdaterad
Publicerad

I morgon är det dags för smygpremiär för längdåkarna när det är dags för en så kallad supersprint i Östersund. Men det blir utan flera av de bästa landslagsåkarna. En plötslig och lite mystisk magsjuka har drabbat minst fem åkare på lägret i Idre.

– Vi vet inte riktigt vad som hänt. Det är någon form av magsjuka men några har bara fått feber, säger landslagstränare Ola Ravald till SVT Sport.

Det var på lägret i Idre som flera åkare natten till fredag plötsligt drabbades av magsjuka. Och i dag kom ytterligare två fall ungefär samtidigt.

– Vi har försökt undersöka vad det kommer ifrån men inte lyckats hitta någon källa. Det är så klart frustrerande, säger Ravald.

Marcus Hellner, Karl-Johan Westberg och Hanna Falk drabbades först och kommer med allra största sannolikhet inte starta i supersprinten. Senare drabbades även Viktor Thorn och Teodor Peterson. Inte heller dem är det troligt att vi får se på en startlinje.

– Så klart mycket tråkigt för dem som förberett sig på att tävla imorgon, säger Ravald.

Sedan tidigare stod det klart att Calle Halfvarsson inte kommer till start, men där rör det sig om smärta i en arm och ingen sjukdom.

SVT Sport sänder från supersprinten kl 11:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.