Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Maja Dahlqvist och Frida Karlsson har rensat luften med Anders Byström: ”Vi är fortfarande kompisar”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Frida Karlssons uttalande om relationen med längdlandslaget skapade rubriker förra veckan. Nu har trion rensat luften med landslagschef Anders Byström – och Frida Karlsson utvecklar nu vad det är hon saknat i kommunikationen.

– Är det någonting de funderar över ens, sätter de in åtgärder eller är det ens någonting de har tagit med sig? säger 23-åriga Karlsson till SVT Sport.

Det var i en intervju med Viaplay som trion nyligen berättade att de upplevde att landslaget inte var intresserade av deras satsningar.

– Egentligen svarade vi bara på en fråga, ”om ni har haft någon kontakt?”. Det har vi ju inte haft så mycket, men jag ser ju inte heller att jag verkligen velat ha mycket kontakt. Jag kan ha önskat att vi hade bestämt något innan, hur vi ska ha det, säger Frida Karlsson.

I förra veckan träffade utbrytartrion landslagschef Anders Byström i Idre, ett möte som var inplanerat sedan tidigare.

– Det var bra. Vi lättade väl lite på vad vi tyckte och vad han tyckte om den rubriken som kom ut. Han tolkade det på ett sätt och vi menade på ett annat sätt kanske. Det var bra att vädra tankarna lite, säger Maja Dahlqvist.

– Det här hade inte blivit någon grej om vi bara hade haft lite snack då och då, det behöver inte vara några stora grejer. Vi är fortfarande kompisar, vi kommer vara i samma organisation och jobba i vinter, säger Karlsson.

Ni valde ju att kliva ut utanför landslaget, hade ni då ändå räknat med att de skulle höra av sig kontinuerligt till er?

– I grund och botten tänker jag att vi går ju utanför landslaget av en anledning, och jag har ju varit väldigt tydlig med vad jag ser behöver utvecklas för att det ska bli en så bra plats att jag vill vara med. Hela den dialogen hade jag gärna fått höra tillbaka om. Är det någonting de funderar över ens, sätter de in åtgärder eller är det ens någonting de har tagit med sig?

Det var i våras som Dahlqvist och Karlsson, tillsammans med Linn Svahn, bestämde sig för att göra en egen satsning mot kommande VM-säsong, bland annat för att upplägget i landslaget inte var optimalt för deras del. Nu upplever Dahlqvist att landslaget tagit till sig deras önskemål om förändring.

– Jag tror det, det är känslan jag fått nu.

Vad är det framför allt som behöver förändras?

– Det är svårt att säga i en mening, det är en helhet. Alla ska få ut maximalt av att vara på läger och jobba mot mål tillsammans. Man ska kunna följa sin röda tråd och alla ska kunna göra det på läger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.