Mattias Hargin, med André Myhrer till vänster och förbundskaptenen Fredrik Kingstad till höger, hoppas på en repris på fjolårets slalompremiär. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mattias Hargin hoppas på nystart

Uppdaterad
Publicerad

Han började direkt med en pallplats. Men roligare än så blev förra säsongen inte för Mattias Hargin.

Nu vill slalomveteranen tillbaka till toppen, på nya skidor.

– Jag behövde en nytändning, säger 33-åringen inför dagens slalompremiär.

Det såg bra ut för Mattias Hargin i Levi förra året – trots en försäsong då inget riktigt stämde blev han trea direkt i slalompremiären.

Men den åkningen hittade svensken inte tillbaka till varken under världscupsäsongen eller på OS.

Nu hoppas han dock att bytet till ett nytt skidmärke, samma som André Myhrer kör på sedan några år, ska ge en nystart. Gärna med ett nytt bra resultat i dagens slalompremiär i Levi.

– Jag har ju jobbat med André tidigare när vi hade samma märke, vi har haft en bra dialog och det var lite dit jag ville komma, säger Hargin.

– Det känns spännande med nya skidor. Vi har väl lite jobb kvar, men det har ändå gått ganska bra tycker jag, säger han.

Vill ha revansch för OS

Vinterns höjdpunkt blir förstås VM i Åre i februari. Där vill Mattias Hargin få revansch för 19:e-platsen på OS och äntligen ta en ”egen” VM-medalj vid sidan av lagmedaljerna.

– Man har ju VM-medaljerna, men inte de där individuella. Jag har alltid kunnat toppa formen väldigt bra till mästerskapen, säger han.

– På OS var det inte ens nära. Men nu får man tagga om och får en ny chans.

Mattias Hargin går ut med startnummer 17 i dagens tävling, som börjar klockan 10.15 svensk tid. Övriga svenskar: André Myhrer (4), Kristoffer Jakobsen (42) och Gustav Lundbäck (65).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.