Foto: Bildbyrån. Visa alla (8)
Visa alla (8)

Mattias Hargin på pallen i premiären

Publicerad

Mattias Hargin knep en tredjeplats i slalompremiären i finska Levi – Efter att ha kört upp sig från en tolfteplats. Vann gjorde tysken Felix Neureuther. – Sjukt skönt att starta säsongen på det här sättet, säger Mattias Hargin till SVT Sport.

Mattias Hargin, som låg tolva inför andra åket, fick till ett kanonåk och lyckades köra upp sig rejält, hela vägen till en pallplacering.

Britten Dave Ryding låg etta efter första åket och hade chans att ta sin första seger i världscupen. Men Ryding höll inte för pressen och körde ur strax innan mål.

– Hade Ryding tagit sig i mål hade han varit före mig, men jag tycker att jag får till ett riktigt bra åk. Det kommer nästan lite oväntat, jag har inte åkt såhär bra på träning.

– Sjukt skönt att starta säsongen på det här sättet. Jag mår riktigt bra för tillfället.

Myhrer körde ur

I ett snöigt Levi körde även svenske André Myhrer ur. Myhrer, femma inför andra åket, hade grön skylt hela vägen ner och höll på att slå till med en topplacering men strax före mål körde även han ur.

– Jag tycker jag bjuder på två bra åk. Jag får nästan lite för mycket fart på flaken, men det är ett bra kvitto på att åkningen finns där, säger André Myhrer till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer