Matts Olsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Matts Olsson inför premiären: ”Öppnar upp sig lite på pallen”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska storslalomspecialisten Matts Olsson var på pallen i världscupen en gång förra säsongen. Men tills i år har de senaste årens dominant Marcel Hirscher slutat och därmed öppnar det upp sig i toppen.

– Förhoppningsvis är det ingen som riktigt fyller hans skor. Då borde det vara bättre för alla oss andra, säger Olsson till SVT Sport.

Marcel Hirscher har vunnit den totala världscupen varje säsong sedan 2012 och i storslalomcupen har han fem raka titlar. Att han inte finns med i årets säsong ser Matts Olsson tudelat på.

– Först tyckte jag det var lite ledsamt att han faktiskt lägger skidorna på hyllan. Han har gjort mycket häftigt i backen. Det har alltid varit häftigt att se honom. På något sätt lyckades han alltid höja ribban för vad man trodde att han och någon av oss kommer att göra, säger han och forstätter:

– Sedan kommer det ner till att det faktiskt öppnar upp sig lite mer på pallen. Han har prenumererat på en plats, men nu kan man räkna bort honom, säger han.

Olsson säsongsdebuterar idag då världscupen smygstartar i Sölden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.