Zebastian Modin byter guide

Zebastian Modin tog OS-silver tillsammans med Robin Bryntesson.
Foto: BildbyrånZebastian Modin tog OS-silver tillsammans med Robin Bryntesson.

Den femfaldiga Paralympics-medaljören Zebastian Modin, som tävlar i klassen för längdskidåkare med synnedsättningar och tog silver i sprint i Pyeongchang, byter guide inför satsningen mot Peking 2022, skriver paralympics.se.

Johannes Andersson, som jobbade som huvudguide för Modin från 2016 fram till och med spelen i Sydkorea men petades till förmån för Robin Bryntesson i sprinttävlingen, har tidigare meddelat att han slutar.

In i stället kliver 33-åriga Gunnar Hammarberg, före detta kapten för juniorlandslaget. I jakten på nya medaljer finns det plats för ytterligare någon.

”Jag står inför en nystart, där jag jobbar för att bygga ett starkt team som jag ska kunna utvecklas med. Tillsammans med Robin Bryntesson och Gunnar Hammarberg är det arbetet på god väg, men vi behöver komplettera laget med någon eller några till”, säger Modin.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.