André Myhrer. Foto: Bildbyrån.

Myhrer om tomma läktare: ”Tråkigt att köra mitt sista race utan publik”

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina världscupfinalen i italienska Cortina kommer att köras utan publik efter det stora coronautbrottet i norra Italien. För 37-årige André Myhrer är tävlingen det sista stoppet på slalomspecialistens sista säsong i karriären.

– Det skulle vara tråkigt att köra sitt sista race utan publik, säger Myhrer till SVT Sport.

Utanför Kina har Italien seglat upp som ett av de hårdast drabbade länderna av coronautbrottet. Över 300 personer har drabbats till dags dato på den appeninska halvön och många idrottsevenmang har ställts in och skjutits upp.

Den alpina världscupfinalen är planerad att ta plats i Cortina, i den italienska regionen Veneto som har påverkats hårt av utbrottet. Nu meddelar Fis att tävlingen kommer att avgöras utan publik och skulle situationen förvärras kan den komma att flyttas.

André Myhrer gör sin sista professionella alpinsäsong och tävlingen i Cortina kommer att bli hans sista i karriären.

– En unik situation. Svårt att uttala sig om det blir något race överhuvudtaget. Tråkigt att köra sitt sista race utan publik, inte jättekul, säger Myhrer till SVT Sport.

Hur tror det påverkar åkning att köra utan publik?

– Aldrig provat i en världscup. Det kommer nog kännas ganska märkligt att komma ned utan något folk och alldeles tyst. Det skulle kännas väldigt märkligt i min sista tävling, säger Myhrer.

KLIPP: Så farligt är coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.