Norska folket: ”Vi satte Kalla på plats” Foto: Bildbyrån

Norska folket jublar: ”Satte svenskorna på plats”

Uppdaterad
Publicerad

Kalla gick ut som ledare i jaktstarten, men knäcktes av fem norskor och slutade sexa. Detta fick det norska folket att jubla: ”Härligt alla lägga beslag på fem topplaceringar. Pallen är klädd!”

Redan från start under den tio kilometer långa jaktstarten, blev det norskt jagande av Charlotte Kalla. Ragnhild Haga, Heidi Weng, Astrid U Jacobsen, Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg gick de alla ut precis efter Sveriges världscupledare.

När tävlingen var genomförd, stod det klart att Kalla hade blivit omkörd och det var norskt på pallen, samt plats fyra och fem. Charlotte Kalla slutade på en sjätteplats. Detta fick det norska folket att jubla på sociala medier.

Vinterstudion

”Sätter svenskorna på plats”

”Så skönt att Kalla blev satt på plats av fem norskor i dag. Låt oss bara hoppas att våra damer fortsätter att leverera som i dag”, skriver Arne Marius Trulsen på norska NRK:s Facebooksida.

”Otroligt bra jobbat. Norskorna sätter svenskorna på plats. Marit och Ingvild imponerar då det gäller som mest. Härligt att lägga beslag på alla fem topplaceringar. Pallen är klädd!”, skriver Kjell Grimsby.

”Björgen är en mästerskapsåkare, så hon har nog planen klar inför OS”, skriver en tredje om Marit Björgen som stod som vinnare av dagens jaktstart.

Vissa är ändå inne på att Kalla kanske inte hade den bästa dagen: ”Härligt! Trevligt med Marit. Men jag misstänker att Kalla kanske inte hade de bästa skidorna i dag”, skriver en och en annan adderar: ”Vi får aldrig svar på om Kalla hade bra skidor. Så låt oss njuta av den norska segern!”

OS i Pyeongchang startar den 9:e februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet