Ola Vigen Hattestad. Foto: Bildbyrån

Norske sprintlegendaren blir damtränare

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare norske sprintstjärnan Ola Vigen Hattestad blir damtränare i norska längdlandslaget. Han kommer att bidra med sin erfarenhet av sprint inför VM i Oberstdorf.

– Den här möjligheten kunde jag inte låta gå, säger han i ett pressmeddelande.

Hattestad är en av de främsta sprintåkarna genom tiderna med både OS-guld och VM-guld på meritlistan. Nu ska han hjälpa damerna att ta medaljer på VM.

– Jag hoppas kunna bidra med min sprintkompetens och ta vidare det goda arbetet som redan är etablerat i laget, säger Hattestad.

Han kommer att jobba sida vida sida med huvudtränaren Ole Morten Iversen.

– Både tjejerna och jag ser fram emot att få Ola, med sin erfarenhet som landslagstränare och utövare på högsta nivå, in i tränarteamet, säger han.

Hattestad har sedan han slutade som åkare 2018 varit tränare i det slovenska landslaget där frun Katja Visnar varit en av stjärnorna. Visnar har nyligen beslutat sig för att avsluta karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.