Petter Northug har ännu inte sagt något om nästa säsong. Foto: TT.

Northug för samtal med landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Stora delar av skid-Norge är på tårna för att följa Petter Northugs framtida vägval. Nu kommmer uppgifter om att Northug haft samtal med landslagschefen Vidar Löfshus, enligt Addresseavisen.

En viktig del i Northugs väg tillbaka är att få en plats i ett landslag som ger lättare väg till världscupen. I Norge hoppas man på att Northug ska få en plats i sprintlandslaget tillsammans med bland andra superstjärnan Johannes Hösflot Kläbo som han har en bra personkemi med.

En annan viktig pusselbit kring Northug är att hans personliga huvudsponsor, en livsmedelsjätte, kommande säsong även är huvudsponsor till det norska skidlandslaget, vilket skulle underlätta en övergång.

Köpt en dyr rullskidmaskin

Northug är som vanligt hemlighetsfull om framtiden men att han på Instagram visar upp en nyinköpt rullskidmaskin tas som ett tecken på att han satsar på nästa säsong där VM i österrikiska Seefeld är huvudnumret.

I morgon kör Northug med lillebror Even sprintstafett i norska mästerskapen som avgörs i Alta i norra delen av landet.

Northug har tänt till på slutet och vunnit två längre lopp och slagit norska världscupåkare ganska klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.