Petter Northug och norska landslagschefen Vidar Löfshus. Foto: TT Nyhetsbyrån

Northug går mot landslagschefen – kan skippa Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug blev ratad från att åka Tour de Ski och landslagsledningen med Vidar Löfshus i spetsen vill att han tävlar i den Skandinaviska cupen i Piteå. Det är åkaren själv inte särskilt sugen på.

– Han måste ha lust att åka ett lopp, jag kan inte tvinga honom. Det kan inte Vidar Löfshus heller, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen till VG.

Petter Northug är bestört över att inte bli uttagen till Tour de Ski och få visa vad han går för inför ett eventuellt OS i Pyeongchang.

– Vi är oeniga i det att han inte får chansen när andra landslagsåkare får visa upp sig. Han förstår inte varför det inte gäller honom. Touren har alltid fått honom i form. Nu får andra använda den till att hitta formen, men inte Petter, säger tränaren.

Att åka Skandinaviska cupen lockar inte alls.

– Det är mycket tveksamt att han tävlar i Piteå. Att han inte vill är helt naturligt. Petter vann den Skandinaviska cupen som 19-åring så han har inte motivation till det nu, säger Kveen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.