• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Nu skapar han sina egna rubriker i egen tv-kanal

Publicerad

Petter Northug slutar aldrig att skapa rubriker. Det är antingen vinster i skidspåren eller skandaler och kontroverser. Det finns gott om material för att göra bra tv. Det har huvudpersonen nu själv insett. Northug startar sitt eget tv-program. På Facebook lanserade han igår sina planer.

”Här kommer en liten överraskning från mig och mitt team. I morgon (läs idag)  lanserar vi NorthugTV.no. Det blir något helt nytt för mig, och jag är väldigt glad”, skriver han på FB.

– Det är mycket man vill förmedla. Och jag tror vi har många spännande tankar att dela med folket. Då tänker jag inte bara på längdåkningstips och teknikvideos, utan vi önskar också bidra med lite humor. Att ge en inblick i min vardag, säger Northug till VG.

TV-kanalen kommer till stånd genom ett samarbete med Globus Media, som tidligere har producerat ”Sirkus Northug” för TV 2. Nu tar Northug över ägandet och materialet och blir själv en aktör i berättelsen om honom själv.

I sitt egen talkshow , som han kommer att ha i tv-kanalen,  tar han med sig oranga fällstolar och sätter sig ned med olika kända och okända människor. Hittills har han spelat in möten med bl.a.  norske statsministern Erna Solberg och Vålerenga-tränaren Kjetil Rekdal.

Drömgästen i framtiden?

– Justin Bieber, säger Northug till VG.

– Det säger sig självt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer