Foto: Bildbyrån

Ny Öberg-succé – JVM-guld till Elvira

Uppdaterad
Publicerad

En dryg vecka efter Hanna Öbergs skrällguld i OS distanstävling fick sagan ett nytt kapitel. Lillasyster Elvira Öberg firade sin 19-årsdag med att vinna distanstävlingen på JVM i Otepää överlägset. Öberg var över halvminuten före ryska tvåan Sjevtjenko.

Hanna Öberg gjorde enorm succé under OS med både guld i distansen och stafettsilver. När JVM inleddes idag så visade lillasyster Elvira att det finns ännu mer talang i familjen.

Trots en bom och en tilläggsminut i det andra skyttet så blev det till slut en överlägsen seger. Öberg vann 35,6 sekunder före ryskan Anastasia Sjevtjenko och 53,8 före ännu en ryska, Anastasia Gorejeva.

Vinterstudion

Elvira Öberg var snabbast av alla i åkningen i det 91 åkare stora fältet. I kombination med endast en tilläggsminut i skyttet gav det ett JVM-guld. Sedan tidigare har storasyster Hanna två guld från JVM. Elvira tog ett brons på JVM redan förra året. Nu fick hon bästa tänkbara födelsedagspresent med ett guld på 19-årsdagen.

Ella Halvarsson blev 16:e och Amanda Lundström 22:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet