Viktor Thorn kan behöva ännu en operation: ”Tung tid”

Publicerad

Viktor Thorn, Sverige kanske näst bästa åkare på herrsidan bakom Calle Halfvarsson, har fått diskbråck igen och skriver på sin Instagram att han behöver opereras.
– Är och kommer vara en tung tid framöver nu då jag inte vet just nu när min säsong kommer kunna dra igång i vinter, skriver han.

Thorn har tidigare haft problem med just diskbråck och opererades i våras för just det. Smärtan kom tillbaka för några veckor sedan, och nu har det visat sig att det är ett nytt diskbråck på samma ställe.

– Det enda jag vet är att jag ska komma starkare ur detta och viktigaste av allt kunna leva mitt liv utan ryggsmärta varje dag. Det är i sådana här perioder man inser hur mycket det betyder att ha nära, kära och bra kompisar runt sig, skriver han vidare på Instagram.

Landslagsläkaren inte lika säker på en operation

Thorn själv skriver på sin Instagram att det kommer bli en andra operation. Men landslagsläkaren Magnus Oscarsson säger till SVT Sport att det inte är säkert att det blir en operation.

– Det är för tidigt att med säkerhet säga att det blir en operation, säger han.

Thorn ska undersökas av en ryggortoped vid månadsskiftet augusti/september, och efter det så ska det tas ett beslut hurvida det ska genomföras ännu en operation.

– Där och då kommer man formellt att besluta hur man handlägger det. Det är han och ortopeden som kommer ha den diskussionen utifrån hur det ser ut då, när han kommer dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer