Foto: Skidskytteförbundet

Nytt svenskt guld på JVM i skidskytte

Uppdaterad
Publicerad

I går vann Hanna Öberg guld i sprint på JVM i skidskytte. I dag förvaltade hon utgångsläget på bästa sätt och vann även jaktstarten.

Precis som i går var Öberg iskall på vallen och sköt fullt: fyra nollor blev det i protokollet. Och precis som i går vann Öberg före schweiziska Lena Haecki. Men om segermarginalen igår var en halv sekund, var den i dag betydligt större: 13 sekunder. Ingen tidigare svensk skidskytt har tagit dubbla guld på ett junior-VM.

Gårdagens bronsmedaljör Anna Magnusson drog på sig en straffrunda i sista stående skyttet och missade pallen – det blev en snöplig fjärdeplats för henne.

Både Öberg och Magnusson ingår i skidskytteförbundets framtidssatsning inför hemma-VM i Östersund 2019. De togs in i landslaget för två år sedan och har det senaste året tränat under Wolfgang Pichler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.