Hanna Öberg missade pallen efter kostsam bom

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg slutade utanför pallen i sprinten.

Hennes första skott blev kostsamt.

– Det var ett misstag, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Svenska skidskyttestjärnan Hanna Öberg har haft bekymmer med formen. Hon fick heller ingen bra start på sprinten i estniska Otepää

26-åringen brände sitt allra första skott och började sedan skruva på geväret.

– Jag tycker att det är konstigt att hon skjuter ett skott direkt och börjar skruva sen. Det ska hon göra innan. Hon ska göra bedömningen innan hon skjuter. Vinden kanske ändrar sig medan hon skjuter, men det var ett misstag, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Elvira Öberg bommade två

Men Öbergs första bom blev hennes enda i tävlingen. Hon satte sina nio resterande skott och gick i mål som tvåa. Men insatsen räckte inte längre än till en sjätte plats.

Efteråt medger Hanna Öberg att den första bommen var ett misstag.

– Jag ser att det blåser men tänker att jag nog inte behöver justera. Sedan bommar jag och skruvar två åt vänster. Jag skulle ha skruvat direkt, men annars var det en bra tävling säger hon till SVT Sport

Elvira Öberg slutade åtta efter att ha missat två skott i det liggande skyttet. Mona Brorsson, Stina Nilsson och Linn Persson var långt från tätstriden.

Fransyskan Julia Simon vann sprinten före tyska tvåan Vanessa Voigt och den norska trean Karoline Knotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.