Elisabeth Högberg och Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Öberg fick stryk av svenskt motstånd igen

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg tog sig upp på pallen i Idre under sprinttävlingen. Men inte heller den tävlingen vann hon. Hon fick se sig slagen av veteranen Elisabeth Högberg.

Elisabeth Högberg sköt två nollor i blåsten och höll bra fart i spåret och lyckades ta hem sprintsegern. Hanna Öberg förbättrades sig från gårdagens masstart då hon slutade fyra och tog sig upp på pallen som tvåa med en bom.

Högberg hade ledningen när hon begav sig ut på spurtvarvet och lyckades dra ifrån OS-mästaren Öberg med två sekunder på den utlagda snösslingan i den gråa terrängen.

Gårdagens segrare Emma Nilsson, slutade trea med två bom.

Dagens sprint tävling fungerar som en observationstävling för att kvalificera sig till internationellt tävlande under säsongen. En viktig seger för Högberg som inte är en del av landslaget.

Även Sebastian Samuelsson tog sig upp på pallen under sprinten. Men ,med två bom fick han se sig slagen av två norrmänn. Emil Nyeng vann knappt 30 sekunder före svensken med en bom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.