Wolfgang Pichler är positiv till att Rikard Grip blir ny generalsekreterare i skidskytteförbundet. Foto: Bildbyrån

Pichler om Grip: ”Det här är en bra lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Förre förbundskaptenen Wolfgang Pichler tycker att valet av Rikard Grip som ny generalsekreterare för skidskytteförbundet är bra.

– Det här är en bra lösning. Rikard har bra erfarenhet och efter att ha jobbat med honom på SOK så har jag lärt känna honom väl. Han är kraftfull och det här är ett bra nästa steg för honom, säger Pichler till SVT Sport.

Under åren som svensk förbundskapten ledde Wolfgang Pichler de svenska skidskyttarna till stora framgångar. 2019 blev hans sista år hos förbundet. Därefter tog han klivet över till SOK där han jobbat med skidskytteförbundets nye generalsekreterare Rikard Grip.

– När man jobbar med varandra på daglig basis så ser man. Rikard har starka åsikter och vet vad som krävs. Han krigar för det han tycker är viktigt och står bakom sina idéer, säger han.

– Han kommer att bli en bra ledare. Jag supportar honom och det är inte lätt att hitta en bra generalsekreterare.

”Som en fotbollstränare som byter klubb”

Att Grip inte har någon bakgrund inom skidskyttet tror Pichler är irrelevant.

– För mig är inte det något problem. Det är lite som en fotbollstränare som byter klubb.

När Grip var förbundskapten för längdlandslaget klagade han på att skidskyttet tog åkare från skidlandslaget. Hur ser du på det?

– Haha. Jag har alltid gjort det bästa för Sverige. Nu kommer det unga atleter som kanske ser på Stina Nilsson och tänker att skidskytte inte är så dåligt. Skidlandslaget har inte ägt åkarna, det är unga människor och många av dem hade aldrig nått VM i skidor men gjorde det i stället i skidskytte. Det är alltid bra för Sverige om vi har både bra skidskyttar och skidåkare.

”Verkar vara på väg åt rätt håll”

SVT Sport har tidigare berättat att Grip förra året fick sparken från skidförbundet, som varit omskrivet i flera turer efter dess.

– Skidförbundet har fått nya ledare och jag hoppas att de börjar jobba ihop och gör det bästa för Sverige. Min känsla är att de har fått in bra ledare. De må ha haft sina problem, men av det jag läser och hör så verkar de vara på väg åt rätt håll. Sverige är ett så litet land så det är dumt om vi slåss mot varandra. Det är bättre att vi slår ihop krafterna och jobbar ihop.

Ferry: ”Ett överraskande men starkt namn”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.