Ponsiluoma: ”Ska bli skönt att byta vall nu”

Uppdaterad
Publicerad

Fort i spåren men tyngre på skjutvallen.

Det har varit lite av melodin för de svenska skidskytteherrarna.

– Det ska bli skönt att byta vall nu, säger Martin Ponsiluoma efter två helger i Östersund.

Sebastian Samuelsson har imponerat i Östersund med två sprintsegrar. I dag blev han tvåa i jaktstarten efter att återigen ha varit snabbast i spåret – men på vallen gick det tyngre med fyra bom.

Överlag har det varit två relativt tunga helger på skjutvallen i Östersund för de svenska herrarna som bland annat sköt bort sig i lördagens stafett.

Martin Ponsiluoma inledde världscupen förra helgen med att skjuta åtta bom i distansloppet. Efter det har han inte fått ordning på skyttet och i dag blev han tolva med fem bom – men var näst snabbast i spåret bakom Samuelsson.

– Jag är besviken. Jag hade en väldigt bra dag i spåret och tyckte att skyttet kändes btra. Men det slinker ut för många för att man ska kunna vara med. Tolfte plats är okej men jag hade gärna varit högre, säger han.

Nästa helg rullar världscupen vidare till österrikiska Hochfilzen. Skönt, tycker Ponsiluoma.

– Det ska bli skönt att byta vall nu, jag tror att det kan göra susen, säger han.

Även Jesper Nelin var besviken på skyttet. Han blev 38:a i jaktstarten efter totalt fem bom, där tre av dem kom i det sista skyttet.

– Jag är frustrerad. Jag skjuter en trea i sista stå i dag. Jag vet inte varför. Jag tycker att jag är bra mycket bättre och ska inte skjuta en trea där, säger Nelin.

– Det borde inte vara så många bom i dag. Man ska klara att träffa i de här förhållandena, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.