• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Sebastian Samuelsson tävlar för Sverige i mixstafetten. Foto: Bildbyrån

Så är väderläget på skjutvallen: ”Det blir bra”

Uppdaterad
Publicerad

VM börjar i dag med mixstafetten. Och det är bra förutsättningar på skjutvallen några timmar innan start.

– Det blir bra i dag, säger skjutbanechefen Tomas Öberg till SVT.

Skidskytte-VM i Östersund inleds i dag med mixstafetten. Och gårdagens skiftande väder i Jämtland gjorde att det svenska vallateamet var tvungna att tänka om. Förutsättningarna på skjutvallen är desto bättre och enklare.

– Det blir bra i dag, det kräksnöar inte och det är inte så mycket vind på vallen, säger skjutbanechefen Tomas Öberg till SVT.

– Det var bättre i går och i förrgår, men vi måste bara skotta undan snön på banan så att det inte blir halt på mattorna.

Hur ser det ut framöver, vädermässigt?

– Prognosen säger att ska snöa fram till lördag morgon, så det blir nog liknande förutsättningar i damernas sprint i morgon.

Det svenska laget i mixstafetten består av  Linn Persson, Hanna Öberg, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson. Och snöfallet kan påverka Sveriges medaljchanser.

– Det är nog ingen nackdel i alla fall. De är vana vid sådana här förhållanden. Det är förvisso övriga också, det är ju ändå vintersport vi håller på med. Men det är bra att det är stafett, för om det slår om kommer det ändå bli liknande förutsättningar för lagen inne på vallen, säger Öberg.

Dagens sändning börjar 15.45 och tävlingen börjar 16.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.