Samuelsson inför helgens världscup: ”Jag ska hitta tillbaka till formen jag hade innan”

Uppdaterad
Publicerad

Världscupen är i gång igen efter OS och under helgen väntar sprint och jaktstart i finska Kontiolahti.

Viktiga tävlingar för Sebastian Samuelsson som jagar pallplats i totalen.

– Det är det jag kämpar för nu, säger han till SVT Sport.

I går slutade Sveriges skidskyttedamer tvåa i säsongens sista stafett. Efter att Frankrike blivit diskade tog damerna även hem segern i stafettcupen för andra året i rad.

I dag är det herrarnas tur – som under denna säsong som bäst har två femteplatser i stafett, varav en av dem kom i OS.

Under lördag väntar dessutom sprint och under söndagen jaktstart – och Sebastian Samuelsson ser fram emot tävlingarna.

– Jag leder sprintcupen, sedan tycker jag att jag kämpar för en pallplats i totalen. Det hade varit väldigt stort för mig om jag tar en pallplats och det är det jag kämpar för nu. Det är kul att vara tillbaka så det känns väldigt inspirerande, säger han till SVT Sport.

 ”Man försökte hålla lågan uppe”

Hur besviken var du under OS-resans gång?

– Efter sista träningen på OS kom liksom allting ikapp. Man har kämpat under en väldigt lång tid och under mästerskapet fick jag en dålig start. Man försökte hålla lågan uppe och tro på det hela vägen.  Inför OS hade jag så klart mål att ta medalj, kanske inte bara en medalj heller. Och när jag inte lyckas med det så blir jag besviken, säger Samuelsson.

Hur känns kroppen?

– Den känns bra. I Peking slet jag på höjden, men jag tycker att jag förberett mig bra det senaste året. Jag kanske behöver flera år av ordentlig träning på höghöjd. Men jag är inte så gammal heller så det kommer säkert med tiden. Jag ska hitta tillbaka till formen jag hade innan och jag tror det kommer gå bättre nu, säger han.

Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson, är det svenska laget i fredagens stafett. 

Följ herrarnas stafett från Kontiolahti, klockan 14.25 på SVT1/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.