Sebastian Samuelsson tillsammans med sin mamma Sofia Samuelsson på Idrottsgalan 2019. Foto: Claudio Bresciani/TT

Samuelssons mamma: ”Känns overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson tog VM-silver på jaktstarten.

Hans mamma Sofia Samuelsson var rörd efter medaljen.

– Jag är så otroligt stolt, säger hon till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson tog på söndagen sin första individuella VM-medalj. En som följde loppet med stor spänning var hans mamma Sofia Samuelsson.

– Det var väldigt nervöst med hög puls och ont i magen. Men det är ju inget alternativ att inte titta utan man får genomlida det, säger hon till SVT Sport.

Är det jobbigare att kolla hemma än på plats?

– Ja jag tänkte på det tidigare i dag, det är mycket enklare att vara på plats. När man är på plats har man så mycket folk runt omkring sig.

Ska fira med champagne

Sebastian Samuelsson lyckades spurta ner norrmannen Johannes Thingnes Bö på upploppet.

– Hade det varit för några veckor sedan hade jag nog tänkt att det blir förlust. Men efter sprinten såg Sebastian väldigt stark ut i spåret och han såg stark ut i dag så jag tänkte att Johannes går säkert ikapp och jag var helt säker på att det skulle bli medaljer när de gick ut. Men jag trodde aldrig att han skulle ta silvret.

Hur ska du fira det här?

– Det blir lite champagne och god mat. Sedan blir det nog en promenad i kväll och bara smälta allt, till en början blir det så overkligt och det behöver sjunka in ett tag, säger Sofia Samuelsson.

KLIPP: Här tar Samuelsson VM-silver i jaktstarten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.