Kajsa Mäkäräinen. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg sjua i skidskyttesprinten

Uppdaterad
Publicerad

Talangen Hanna Öberg slog med en ny fin placering i världscupen. 21-åringen satte personligt rekord och blev sjua i det yviga snöfallet. ”Jag trodde det skulle dröja längre innan jag slog mitt pers”, säger hon till SVT Sport.

Det blev en bra insats i världscupen för Öberg som fortsätter att ta stora kliv. Fullt skytte och relativt snabbt skytte gjorde att hon hängde med bra i toppen.

– Jag är jätteglad, jag fick verkligen göra en bra prestation i dag med noll på vallen och ganska bra åkning också. Jag trodde det skulle dröja längre innan jag slog mitt pers faktiskt, säger Öberg till SVT Sport.

Och Magdalena Forsberg var imponerad av den dubbla juniorvärldsmästaren i dagens tävling i tyska Ruhpolding.

– Vilket lopp hon gör. Fantastiskt, det är underbart att se, säger hon.

Mäkäräinen överlägsen

Ingen kunde dock rå på den överlägsna finskan Kaisa Mäkäräinen. 34-åringen sköt fullt och vann 22 sekunder före tjeckiskan Gabriela Koukalova. Segern var Mäkäräinens 20:e i världscupen.

Näst bästa svenska var Anna Magnusson som kom på 16.e plats. Emma Nilsson sköt ocks fullt och kom på 40:e plats. Mona Brorsson blev 51:a medan Linn Persson körde in på 61:a plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer