Johanna Skottheim, till höger, fick inte plats i OS-laget Foto: Bildbyrån

Skottheim petad från OS: ”En enda lång mardröm”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson och Mona Brorsson fick de två sista OS-biljetterna av damskidskyttarna.

Det innebar att Johanna Skottheim, 27, blir utan.

– Det är fruktansvärt för jag hade jättegärna haft henne med, säger Stina Nilsson till SVT.

Johanna Skottheim följer med till lägret i Antholz, Italien. Där ska hon ladda som OS-reserv då hon inte fick en av de ordinarie platserna.

”Det senaste året har varit en enda lång mardröm där problemen och bakslagen tillslut blev lite för många för att det skulle vara möjligt för mig att hinna resa mig upp i tid för att nå min dröm. Hur tufft det än är så finns det 6 andra tjejer som är och har varit starkare än mig men det gör så himla ont när en dröm går i kras”, skriver Skottheim på Instagram.

Stina Nilsson, som blev uttagen, lider med sin vän.

– Det är det här som är så himla tråkigt med uttagningar och att det är en gräns som dras. Det är otroligt tråkigt att det blev Johanna som inte fick åka med, säger hon.

Lukas: ”Försökt förklara”

Skottheim var en del av det svenska stafettlaget som skrällde med en andraplats i stafetten i tyska Ruhpolding.

– Det är självklart ett tufft besked för Johanna. Vi har pratat med henne och försökt förklara. Det är inte lätt.. Vi ska verkligen jobba framåt, hon har haft en väldigt stark comeback och jag är väldigt stolt över henne, säger skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas.

KLIPP: Ferry: ”Nilsson är bättre än Skottheim”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.