Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ny VM-succé för Emma Ribom och Jonna Sundling – avgjorde med monsterryck Foto: Bildbyrån

Ny succé för Sverige – vann ännu ett VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en medalj, ännu ett guld.

I dagens sprintstafett löste Jonna Sundling och Emma Ribom ett VM-guld.

Sundling avgjorde med ett monsterryck på sista sträckan.

– Det betyder otroligt mycket, säger hon till SVT Sport.

I sprinten kammade Jonna Sundling hem guldet medan Emma Ribom tog silver. Därmed var svenskduon stora favoriter inför dagens sprintstafett i Planica.

Det stod mellan USA, Norge och Sverige inför den sista sträckan. Jonna Sundling tog över efter Emma Ribom och den förstnämnda avgjorde med ett mäktigt ryck.

”Jag hade mycket krafter kvar”

Julia Kern och Tiril Udnes Weng hängde inte med Sundling på slutet och svenskan kunde segla in i mål som överlägsen segrare.

– Jag hade det som plan att öka successivt och hålla trycket ända in i mål. Det funkade i dag. Så det var jättejättekul, säger hon.

Det såg ut som att du hade mycket krafter kvar?

– Jag tycker att jag hade väldigt mycket krafter kvar. Sen var det väldigt svåråkt. Jag får inte till åkningen rent tekniskt, men lyckas ändå åka fort.

Hann du uppfatta att du fick en lucka?

– På det här upploppet som är så kort hade jag inte ro i kroppen att titta bakåt. Jag åkte bara förbi mållinjen och såg att det var en bit ifrån.

Guldet var Riboms första i VM-sammanhang.

– Det är jättehäftigt. En jättehäftig dag, säger hon.

Sundling hyllas av Weng

Norskorna fick nöja sig med ett silver, och bronset gick till USA.

– Jag väntade på det, visste att det skulle komma. Jag är nöjd med att jag kunde hänga på en stund, sedan är hon bättre än mig på slutet. Hon är fantastisk, säger Tiril Udnes Weng till SVT Sport om Sundlings guldryck.

Är det omöjligt att hänga med, vad händer i dig?

– Det är väl inte omöjligt, men för mig var det svårt. Jag hade lite trötta ben och fick inte tekniken att stämma helt. Hon är riktigt bra och det är bara att hylla henne.

MER OM VM-GULDET: Hör segrarna efter loppet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.