Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling förvånad över den norska krisen. Foto: Bildbyrån

Sundling om den norska krisen: ”Hoppas det ordnar upp sig”

Uppdaterad
Publicerad

Norsk idrott går igenom en kris.

Något som inte bara oroar norrmän.

– De (Norge) behövs verkligen så jag hoppas det ordnar upp sig, säger den svenska längdstjärnan Jonna Sundling till SVT Sport.

Det var under gårdagen som NRK avslöjade att Norge riskerar att uteslutas från internationella idrottsmästerskap om de inte får ordning på landets antidopningsverksamhet.

I dagsläget hindrar landets lagstiftning att idrottsutövare under 18 år testas för dopning utan föräldrarnas tillåtelse och det är inte i linje med den internationella antidopningsorganisationen Wadas regelverk.

– Det är ganska nytt för mig, jag blev faktiskt väldigt förvånad över hela situationen, jag hoppas att det löser sig för det är inget roligt att en nation som Norge ska behöva gå igenom det där, säger Jonna Sundling till SVT Sport som verkligen inte vill att Norge ska uteslutas från några mästerskap.

– Det skulle inte vara bra, de (Norge) behövs verkligen så jag hoppas det ordnar upp sig.

Sundling själv dopningstestades redan som 17-åring under ungdoms-OS i Innsbruck.

– Det kändes som att det var normalt, det är ju så det går till så det var inga konstigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.