• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränderna i Ragunda kommun och Ljusdals kommun Läs mer

Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån

Sundling slog Nilsson i spurten

Jonna Sundling fixade SM-guldet till Umeå i sprintstafett efter att ha spurtat ner Moras Stina Nilsson. Umeås andra guld för dagen, då även herrarna vann.

Ut från näst sista varvningen körde Umeås Linn Sömskar allt från start och fick en lucka till Moras Anna Dyvik och en än större till Sollefteås Frida Karlsson. Sömskar som ville ge bästa läge för Sundling att slippa gå ut med Nilsson i ryggen. Nilsson gick ut knappt fyra sekunder efter Sundling och Ebba Andersson gav sig ut som trea jagad av Ulricehamns Hanna Falk.

Mora och Nilsson kom närmare meter för meter och i den sista backen kom hon ikapp. Men Sundling hade mer fart med sig och höll undan.

– Jag vet hur stark hon är och jag började höra hennes stavtag så det var lite stressande, säger Sundling till Mittmedia.

”Nöjda med genomförandet”

– I dag var Umeå väldigt starka så jag tror att både jag och Anna är nöjda med vårt genomförande, säger Nilsson.

Andersson fixade bronset till Sollefteå framför Ulricehamn då Falk gav upp på upploppet. Sollefteås talanger var med och färgade loppet från start.

– Vi hade inte så mycket förväntningar utan tänkte att vi kör så får vi se hur långt det räcker, säger Andersson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer