Teodor Peterson. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Peterson avslutade säsongen på topp

Uppdaterad
Publicerad

Teodor Peterson avlsutade säsongen med en seger tillsammans med Marcus Grate. Grate bäddade för Umeås SM-guld i sprintstafett i Bruksvallarna på den femte sträckan. Borås och Mora fick göra upp om silver och brons.

Karl-Johan Westberg gjorde en kanonsträcka för Borås SK under sitt sista varv. Fram tills dess hade det varit jämt och alla lag var näst intill samlade. Westberg fick en lucka och trots att det övriga närmade sig var det bara Umeås Marcus Grate som lyckades komma ikapp.

Teodor Peterson tog över efter Grate och tog över taktpinnen från början och visade att han inte ville  låta någon annan komma ikapp. Han skapade en lucka till Borås Gustav Nordström som istället fick för andraplatsen. IK Moras Karl-Johan Dyvik tog sig ikapp och det blev en fajt om pallplatserna.

Defilerade in i mål

Åt Umeå och Peterson fanns inget att göra men bakom honom spurtades det om andraplatsen. Nordstsröm var starkast och Dyvik och Mora fick nöja sig med brons.

– Det var grymt kul. Det är slutet på säsongen och SM, men medalj är en medalj, säger Peterson till Mittmedia.

Även på damsidan vann Umeå efter att Jonna Sundling spurtat ner Moras Stina Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.