Supersöndag: 30 timmar liveidrott i SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports vinter är något alldeles extra med tre världsmästerskap på raken – men frågan är om inte söndagen den 3 mars tar priset. I hela 30 timmar sänder SVT Sport live, från Sälen till Glasgow via Seefeld.

Supersöndagen inleds kl 7.30 i Berga by med uppsnack inför det 95:e Vasaloppet. Skidklassikern kan följas i SVT1 men även i den 12,5 timmar långa sändningen i SVT Play med åkande reporter Mattias Svahn. Guide till Vasaloppet finns här.

Förmiddagen bjuder samtidigt på alpina världscupen med Super-G i både Kvitfjell och Sotji.

Vasaloppet

10.55 drar dagpasset på inomhus-EM i friidrott igång. Förhoppningsvis får vi se två svenska medaljkandidater i final: Thobias Nilsson Montler i längdhoppsfinalen som inleds 12.35, och Fanny Roos i finalen i kula 13.20. Guide till friidrotts-EM finns här.

Dubbla skärmar

Den som gillar både friidrott och skidåkning kan behöva dubbla skärmar, för 12.45 drar även herrarnas femmil på VM i Seefeld igång – världsmästerskapets avslutande kraftprov. Guide till skid-VM finns här.

Efter femmilen återvänder Vinterstudion till Vasaloppet för att ta del av folkfesten och träffa motionärerna som fortfarande kämpar i spåren. Guide till Vasaloppet finns här.

Svenska medaljchanser

19.00 avslutas Supersöndagen på friidrotts-EM i Glasgow, där vi förhoppningsvis får se flera spännande finaler med svensk medverkan: Angelica Bengtsson och Michaela Meijer i stavhoppsfinalen (19.05), silvermedaljören från utomhus-EM Andreas Kramer på 800 meter (19.57), damernas höjdhoppsfinal (20.15), Lovisa Lindh på 800 meter (20.18) och slutligen stjärnskottet Yolanda Ngarambe på 1500 meter (21.12).

Guide till friidrotts-EM finns här.

Hålltiderna du inte får missa

07.30 Vasaloppet: Sändningen startar

08.00 Vasaloppet: Starten går

12.00 Vasaloppet: Cirkatid målgång i Mora, herrtävlingen (kan dock variera kraftigt från år till år)

12.25: Vasaloppet: Cirkatid målgång i Mora, damtävlingen (kan dock variera kraftigt från år till år)

13.00 Skid-VM: VM-femmilen startar

14.55 Skid-VM: Cirkatid målgång i Seefeld

19.00 Friidrotts-EM: Finalpass

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet