Experten: ”Svenskarna sämre än vi hoppats”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska herrarna hade höga förväntningar inför den avslutande jaktstarten i Ruka. Men orken tröt för både Calle Halfvarsson och Marcus Hellner.

– Jag trodde att de svenska åkarna skulle vara ett snäpp bättre, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson.

Charlotte Kalla och Stina Nilsson övertygat stort under världscupens premiärhelg i Ruka.

Samtidigt har det gått tyngre för de svenska herrarna.

Vinterstudion

I dagens jaktstart blev Calle Halfvarsson bäste svensk med en tionde plats. Marcus Hellner tog sig in som 19:e man och Daniel Rickardsson slutade på en 35:e plats.

– Det var väldigt tungt idag. Jag slet hela loppet och gjorde lite dåliga val, säger Calle Halfvarsson.

”Jag blev ivrig”

Halfvarsson jagade en bit bakom täten under stora delar av loppet. Inför sista varvet var han ikapp den ledande klungan, men då tog orken slut.

–  Jag kanske var lite ivrig när jag försökte jaga ikapp Bolshunov. Han körde riktigt hårt och så fick jag ta smällen. Det slösade kraft och sen var det bara att försöka hänga med. Jag hade satsat på att stå på pallen i dag men det är inte alltid det blir så.

”Sämre än vi hoppats på”

SVT:s expert Mathias Fredriksson är besviken på de svenska herrarnas insatser under helgen.

–  Det är sämre än vad vi hade hoppats på rakt igenom. Jag trodde nog att de svenska åkarna skulle vara ett snäpp bättre än vad de var. I dag hör man på båda grabbarna att de ville mer, men de öppnade lite väl optimistiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet