Bästa säsongsstarten någonsin för svenska skidskyttelandslaget. 15 pallplatser redan. Foto: Bildbyrån.

Svenska supersuccén – bästa starten någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska skidskyttelandslaget har gjort sin bästa säsongsstart någonsin.

En tredjedel in i säsongen har laget redan tagit 15 pallplatser.

– Det är helt fantastiskt, säger SVT:s expert Helena Ekholm.

Sverige kan stoltsera med många bra skidskyttar genom historien. Klas Lestander, Magdalena Forsberg, Anna Carin Zidek, Helena Ekholm, Carl-Johan Bergman och Björn Ferry.

Men i nuläget mår svensk skidskytte väldigt bra. Dagens åkare kan stoltsera med den bästa säsongsstarten någonsin. En tredjedel in i säsongen har det svenska skidskyttelandslaget redan tagit 15 pallplatser – det är fler än totalt i fjol.

– Det är helt fantastiskt. Det är svårt att beskriva hur bra det har varit. De har höjt sig på lagnivå flera snäpp, väldigt många personer. Vi har fem damer till start, tre herrar. Jag vet inte om det har hänt någon gång förut, säger SVT:s expert Helena Ekholm.

Blev 21 pallplatser

Den här säsongen är den bästa sedan 2011/12. Den säsongen slutade det med 17 pallplatser, en notering som inte alls är omöjlig i nuläget.

Säsongen 00/01 är den bästa någonsin, då blev det 21 pallplatser. Magdalena Forsberg var briljant och vann 14 tävlingar.

SAMMANDRAG: Så var Ponsiluomas kamp i den dramatiska masstarten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.