Thorgren tvåa i kommande OS-backen

Uppdaterad
Publicerad

Sven Thorgren stod för en bra insats i den kommande OS-backen i Peking. Efter tre fina hopp blev det till slut en andraplats bakom Max Parrot, som är tillbaka efter cancer-behandlingen som förstörde förra säsongen för snowboard-stjärnan.

I OS har Sven Thorgren som bäst en fjärdeplats när han i Sochi 2014 levererade i slopestyletävlingen. Men om dagens tävling i den kommande OS-backen i Peking var en indikation för vad som komma skall i Olympiska spelen 2022 lär det bli en bättre placering.

I dagens big air tävling i OS-backen levererade 25-åringen rejält. I en tuff duell med kanadensaren Max Parrot låg Thorgren endast en poäng bakom med sina imponerande 185.00 poäng efter två hopp, och allt skulle avgöras i sista.

Thorgren behövde där få minst 92,75. Men det blev ingen bättring för Sven, utan det blev de två första hoppen 93,25 och 91,75 som räknades. Trea bakom Thorgren och Parrot blev amerikanen Chris Corning.

För Parrot var det en speciell dag, eftersom det förra säsongen var just i Peking som han avslutade säsongen innan hans cancer-behandling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.