Alexander Legkovs premiär i Gällivare blev ingen succé. Ryssen är deprimerad, berättar hans tränare. Foto: Bildbyrån

Tränaren: ”Legkov är deprimerad”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Legkov har blivit av med sina medaljer från Sotji och stängts av från OS i all framtid. Det har lett honom in i en depression, menar ryssens landslagstränare Markus Cramer.

– Det har varit en fruktansvärd tung tid för Legkov och alla andra. Men jag tror att Alexander har haft det tyngst. Han har gått ner fem kilo och kämpar med motivationen, säger Cramer till VG.

Legkov är en av sex ryska längdskidåkare som stängts av av Internationella olympiska kommittén. De är fortfarande fria att tävla i världscupen men Legkov kommer inte till start i helgen i Ruka. I säsongspremiären i Gällivare blev det bara en 16:e plats på 10 kilometer fristil på en i övrigt stark rysk dag.

– Det viktigaste för hans framtid är att han får behålla OS-guldet. Han väntar på Cas överklagande och att det gör en ordentlig bedömning. Jag hoppas verkligen att han kommer frikännas och behålla titeln, säger Cramer.

Den 5 december klockan 19.30 är det sagt att IOK:s ordförande Thomas Bach ska hålla en presskonferens och berätta om ryska idrottare ska få delta i OS i Pyeongchang i februari över huvud taget. 17 nationers antidopningsbyråer, däribland Sveriges, har gått ut och krävt att Ryssland ska uteslutas från OS.

Så sänder SVT från Ruka

sänds Vinterstudion 2017/2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.