• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Bildbyrån

Vändningen: Inget besked om avstängning innan världscuppremiären

Beskedet om de OS-avstängda ryska skidåkarna får fortsätta tävla i världscupen eller inte kommer att dröja. Detta eftersom IOK inte har skickat över dokumenten i tid, rapporterar NRK.

– Det kommer inget beslut före Ruka, säger Fis vicepresident Sverre Seeberg till NRK och syftar till världscupstävlingarna som inleds den 24 november.

Under lördagskvällen meddelade Fis att en uppdatering angående de OS-avstängda ryska skidåkarna kommer den 23 november. Men enligt Seeberg kommer den inte innehålla ett klart besked om ryssarnas tillåts tävla eller inte.

Detta eftersom Fis ännu inte har fått tagit del av dokumenten som den internationella olympiska kommittén (IOK) grundar sitt beslut på.

– Fis inväntar, precis som de andra förbunden, materialet från IOK. När vår dopningskommitté får ta del av det kommer de omedelbart behandla saken. De är beredda på att komma fram till ett klargörande så snabbt som möjligt, samtidigt som det görs korrekt, säger Seeberg till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer