Vasaloppets svar efter kungens pik: ”Visst är han intresserad”. Foto: TT

Vasaloppets svar efter kungens pik: ”Visst är han intresserad”

Uppdaterad
Publicerad

– Egentligen är det dötråkigt. Vasaloppet är det tråkigaste som finns.

Kungens SVT-kommentar om Vasaloppet fick arrangörerna i Mora att hicka till.

– Vi noterade detta och vi har pratat om det inom Vasaloppets hus. Men vi tolkar kungens uttalande som att han har ett stort intresse för Vasaloppet, säger Eva-Lena Frick, VD för Vasaloppet.

Just nu pågår de sista förberedelserna i Mora inför Vasaloppsveckan, som börjar om knappt två veckor. Men bland arrangörerna finns ingen upprördhet över att Kung Carl XVI Gustaf bland annat sade följande om Vasaloppet till SVT:

– Det händer ingenting. De bara åker och åker, tills den sista kilometern. Då börjar de gasa på lite.

”Dessutom har ju kungen åkt Vasaloppet”

Men Eva-Lena Frick känner att kungen har mycket positiva känslor för Vasaloppet:

– Om man lyssnar på hela intervjun märks det att kungen har en positiv känsla för Vasaloppet, som kryper långt innanför skinnet. Visst är han mycket intresserad av Vasaloppet. Det syntes också i inslaget, att han i samband med VM 2013 följde Vasaloppet från en barack i Val di Fiemme. Dessutom har ju kungen åkt Vasaloppet några gånger, säger Eva­Lena Frick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.